Chipotle marineret kylling

Da jeg så denne opskrift for snart 4 år siden http://www.howsweeteats.com/2014/01/honey-chipotle-chicken-bowls/ vidste jeg bare at jeg måtte lave min egen version. Siden er den blevet en af mine favoritter når der skal kylling på bordet.  Jeg spiser gerne resterne kolde i dagene efter med lækkert tilbehør (søde kartoffelfritter er gode her) eller strimlet i salater etc.

Chipotle, kylling, lime, koriander, quinoa, avocado ….. alle mine yndlingsting på samme tallerken … og beklager men her spiser vi altså skindet for det smager forrygende…. 😉

1 velfærds kylling på 1200-1500 gram
70 gram saltet smør
1 bundt koriander (stilke og blade for sig)
1-2 øko-lime (vi bruger skallen også!)

ca 1/2  ds. chipotle i adobesauce på 199 gr.
2 fed hvidløg
1-2 spsk. akaciehonning

Tag smørret ud af køleskabet et par timer før du laver marinaden så den er blødgjort eller giv den et par sekunder i mikroen.

Kør smør med korianderstilke (bladene gemmes!) hvidløg, 1/4 – 1/2  ds. chipotle i Adobesauce, skal fra ½ lime, saft fra 1 lime i en blender/foodprocessor så alt bliver findelt. Smag til med honning og evt. ekstra limesaft og chipotle. Findel evt. igen. Er den blevet for stærk så tilsæt mere blødt smør.

Smør smørblandingen ind i kyllingen og lad kyllingen trække et par timer (eller gerne natten over) i en tætlukket frysepose på køl.

Kom kyllingen på en bageplade og i en 200 grader varm ovn (varmluft). Giv kyllingen 50-55 min indtil kødsaften er klar. Skindet bliver meget mørkt men det er meningen. Du kan evt. tjekke efter 35 minutter og lægge folie over hvis det er for mørkt.

Jeg har serveret kyllingen som den er – med tilbehør af limequinoa og en salsa af avocado, forårsløg og tomater.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s